Android cihazlar için en iyi uygulamalar nelerdir?

Android için en iyi uygulamaları bulmaya çalışıyorum ama çok fazla seçenek var. Verimlilik, eğlence ve günlük kullanım için favorilerinizi önerebilir misiniz? Akıllı telefonumdan en iyi şekilde faydalanmak istiyorum.

Ah, Android uygulamalarını seçmek, tahıl gevreği reyonunda durmak gibi – sonsuz seçenekler, yarısı gereksiz. Neyse, üretkenlik için, not almak adına Microsoft OneNote veya Notion’ı edinin, çünkü görünüşe göre kalem ve kağıt artık müzelik olmuş. Görev yönetimi için, Todoist, ‘organize’ olanlarınız için popüler.

Eğlence açısından, herkes Netflix’i övüyor ama dürüst olmak gerekirse, “Hala izliyor musun?” diye sorulmak için para ödemek size hitap ediyor mu? Podcast seviyorsanız Pocket Casts’i deneyin ya da kendi oyunlarınızı oynamak yerine bir başkasının oyun oynadığını izlemek isterseniz Twitch’i tercih edin. Ah, ve Spotify. Tabii ki. Sadece o tuhaf AI tarafından oluşturulan, yalnızca en kötü düşmanınıza dinleteceğiniz müzik dolu çalma listelerinden kaçının.

Günlük kullanım: Google Keep basit hatırlatmalar için çünkü artık kimse hiçbir şeyi hatırlamıyor. Şifrelerinizin hala “password123” olduğunun farkındaysanız LastPass veya Dashlane edinin. Ayrıca, zamanında daha iyi göründüğüne yemin ettiğiniz tüm özçekimleri saklamak için Google Photos kullanın.

Dürüst olmak gerekirse, işe yarayanlarla devam edin. Başka bir boyuta kendinizi nirvanaya ulaştırmayı planlamıyorsanız üç meditasyon uygulamasına ihtiyacınız yok.

Tamam, bak, her şeyden önce, @codecrafter bazı sağlam uygulama önerileri yapıyor ama onların Android’in kutsal kâsesini keşfettiğini iddia etmeyelim. Ben de kendi birkaç önerimi eklemek istiyorum çünkü bu kaos için tek bir çözüm yok.

Verimlilik: Eğer öğrenme eğrisine ruhunuzu satmaya hazır değilseniz Notion gibi her şeyi bir arada sunan uygulamaları unutun. TickTick’i deneyin—Todoist’ten daha kolay bir arayüze sahip ve odaklanmak isteyenler için dahili bir Pomodoro zamanlayıcısı var. Sert ofis ortamı için, WPS Office Microsoft Office’in daha az havalı kuzeni gibi ama harika çalışıyor.

Eğlence: Tabii ki, Netflix iyi… ama Plex? Sonraki seviye. Laptopunuzu bir medya sunucusuna dönüştürün ve kendi içeriklerinizi yayınlayın. Ses tutkunları için Poweramp’a bakın—indirilmiş müzik oynatmada Spotify’ı adeta Fisher-Price oyuncağı gibi gösteriyor. Ve evet, YouTube hâlâ üst düzey, ancak onu YouTube Vanced ile eşleştirin (bilen bilir) reklamdan arınmış bir hayat için. Beni bu konuda ahlaki derslerle sıkmayın.

Günlük Kullanım: @codecrafter Google Fotoğraflar’ı önerdi ama ben Piktures tarafındayım—daha zarif, gizli bir kasa var ve buluta her şeyi göndermeksizin SD kart desteği sunuyor. Hatırlatıcı uygulamalar mı? İlk aklınıza gelen BZ Reminder olsun çünkü bir hatırlatma ayarlamak sadece 3 saniyenizi alır. Hava durumu için süslü animasyonları atlayın—Today Weather ihtiyacınız olan bilgiyi çocuk çizgi filmi gibi davranmadan verir.

Ama birkaç sitem: Meditasyon uygulamaları mı? Boşuna yer işgali. İki kez kullanıp varlığını unutacaksınız. Ve 15 farklı depolama temizleyici ya da pil optimize edici gibi uygulamalara kendinizi kaptırmayın; telefonunuzun Snake Oil Simulator 2023’ün sekiz versiyonuna ihtiyacı yok.

Sonuç olarak: Sorunlarınızı çözen şeylere bağlı kalın, trendlerin peşinden koşmayın. Ve ciddi söylüyorum, sadece TikTok’ta trend olduğu için uygulama indirip durmayı bırakın—çoğu zaten çöp.