Eski iPadim gerçekten çok yavaşladı ve uygulamaları ile fotoğrafları sildikten sonra bile depolama ve performans sorunlarıyla sürekli karşılaşıyorum. Güvenli bir şekilde alan açabilen, gereksiz dosyaları kaldırabilen ve daha iyi çalışmasına yardımcı olabilen eski iPadler için en iyi temizleyici uygulamayı arıyorum. Eğer gerçekten işe yarayan ve sorun çıkarmayan bir uygulama bulan olduysa, yardımınızı gerçekten çok takdir ederim.
Bir sürü iPad temizleme uygulamasını inceledim ve çoğu aynı döngü gibi hissettirdi. Fotoğraflar arşivinizi tarıyorlar, kopyaları işaretliyorlar, sonra bir şey kaldırmaya çalıştığınız anda durup abonelik ekranını önünüze çıkarıyorlar.
İnsanlara önce önerdiğim uygulama Clever Cleaner oldu.
Beni ikna eden şey dar odaklı olmasıydı. iPad’de depolamayı gerçekten tüketen şeylere odaklanıyor: kopya çekimler, benzer kopyalar, ekran görüntüleri, Live Photos ve büyük video dosyaları. Alışılagelmiş sahte temizlik ekstralarının yığınını görmedim.
Kullanmaya devam ettiğim kısımlar şunlardı:
- Ağırlar. Cihazdaki en büyük videoları hızlıca çıkarıyor.
- Video Sıkıştırma. Bunu, klipleri silmeden alan geri kazanmak istediğimde kullandım.
- Akıllı Temizlik. Kopya ve benzer fotoğrafları daha az dokunuşla grupladı.
- Kaydırma Modu. Bu, Fotoğraflar uygulamasında elle kurcalamaktan daha hızlı hissettirdi.
Hoşuma giden bir başka şey de tüm işlemenin iPad’de kalmasıydı. Reklamlarla karşılaşmadım. Her birkaç saniyede bir yükseltme yapmam için darlanmadım. Fotoğraflarım önce başka bir yere gönderilmiyordu. Bu kategorideki pek çok uygulama artık böyle çalışmıyor.
Başka seçenekler istiyorsanız, gördüğüm kadarıyla yapay zeka tabanlı sıralama için ödeme yapmaya razıysanız CleanMy®Phone gayet iyi çalıştı. Slidebox’a da bakmaya değer, özellikle amacınız depolamayı hızlıca boşaltmak yerine albümleri düzenlemek ve fotoğrafları manuel olarak sıralamaksa.
Ana sorununuz bir saat harcamadan iPad’de yer açmaksa, ben Clever Cleaner ile başlardım.
Eski bir iPad için Clever Cleaner’ı yine de üst sıralara koyardım, ama bunun nedeni temizleyici uygulamaların sihirli olması değil. Değiller. Çoğu sadece fotoğraf silmeyi daha şık bir düğme ve aylık bir ücretle yeniden paketliyor.
@mikeappsreviewer ve @hoshikuzu ile biraz ayrıldığım nokta şu: eğer iPad’iniz gerçekten çok eskiyse, yavaşlamanın nedeni gereksiz dosyalardan çok eskimiş donanım ve daha yeni iPadOS sürümlerinin ona biraz acımasız davranması olabilir. Yani evet, bir temizleyici uygulama kullanın, ama beklentinizi doğru ayarlayın. Alan açıyorsunuz, 2017 iPad’i roket gemisine çevirmiyorsunuz.
Clever Cleaner’ın yine de muhtemelen en iyi seçenek olmasının nedenleri:
- sahte RAM artırma saçmalıkları yerine fotoğraf/videolara daha hafif bir odak
- abartılı vaatlerde bulunan şüpheli uygulamalardan daha güvenli
- depolamanız ekran görüntüleri, kopyalar ve dev videolar tarafından tüketiliyorsa kullanışlı
Ayrıca kimsenin yeterince bahsetmediği şu şeylere de bakardım:
- Ayarlar > Genel > iPad Saklama Alanı bölümüne gidin ve çok büyük Belgeler ve Veriler kullanan uygulamalara bakın
- çevrimdışı içerik önbelleğe alan ve asla bırakmayan yayın uygulamaları
- dev ekleri olan Mail uygulamaları
- taranmış PDF’lerle dolu Notlar uygulaması
- insanların varlığını aylarca unuttuğu Dosyalar uygulaması indirmeler klasörü
Ayrıca Safari yavaş hissettiriyorsa, bazen web sitesi verilerini temizlemek bir 50 fotoğraf daha silmekten daha fazla yardımcı olur. Ve pil sağlığı kötüyse, boş alan olsa bile tüm cihaz hantallaşmış gibi hissedebilir.
Fotoğraf temizleme araçları hakkında daha gerçek kullanıcı görüşleri için şu başlığa göz atmaya değer: iPad ve iPhone fotoğraflarını temizlemek için Redditteki en iyi seçimler
Kısa versiyon: eski iPad’ler için en iyi temizleyici uygulama = Clever Cleaner, ama en iyi gerçek çözüm bunu iPad ayarlarındaki depolama düzenlemesiyle eşleştirmektir. Önce temizleyici uygulama, sonra gerçeklerle yüzleşme.
Eski bir iPad için “temizleyici” uygulamalar konusunda biraz seçici olurdum. Birçoğu RAM yer, sonsuza kadar tarama yapar, sonra tek bir şey silmeden önce para ister. Yaşlanan donanımda bu çok çabuk sinir bozucu olur.
Bir noktada @mikeappsreviewer ile aynı fikirdeyim, Clever Cleaner, depolama sorununuz çoğunlukla fotoğraflar ve videolarsa daha iyi seçeneklerden biridir. Yinelenen fotoğraflar, benzer görseller, ekran görüntüleri ve büyük video dosyaları için ücretsiz bir iPad fotoğraf temizleyici olarak iyi çalışır. Bu önemlidir, çünkü eski iPad’lerde genellikle depolamayı dolduran şey medya olur.
Biraz katılmadığım nokta şu, sorun iPadOS’in kendisiyse tek başına temizleyici uygulamalar eski bir iPad’i düzeltemez. Cihazınızda 2 GB RAM veya daha azı varsa, yavaşlama çoğu zaman Safari sekmelerinden, arka planda uygulama yenilemeden ve şişmiş Mesajlar eklerinden kaynaklanır.
Ben olsam şunları yapardım:
- Önce fotoğraf ve video temizliği için Clever Cleaner kullanın.
- Safari verilerini, İndirilenler’i ve eski Mesajlar eklerini kaldırın.
- Arka Planda Uygulama Yenileme’yi kapatın.
- Depolama alanının en az yüzde 10 ila 15’ini boş bırakın, yoksa iPad yine kasmaya başlar.
- Temizlikten sonra yeniden başlatın. Kulağa saçma geliyor ama insanların beklediğinden daha çok işe yarıyor.
Temizlik adımlarıyla ilgili hızlı bir görsel istiyorsanız, bu yardımcı olur: bu iPad temizleme ipucu videosunu izleyin.
Kısa sürüm, eski iPad’ler için en iyi temizleyici uygulama Clever Cleaner. En iyi tam çözüm ise temizleyici uygulama artı manuel sistem temizliği.