Mam zbyt wiele powielonych i niechcianych zdjęć zajmujących miejsce na moim iPhonie i potrzebuję pomocy w znalezieniu prostej i niezawodnej aplikacji do ich skutecznego usunięcia. Sugestie byłyby naprawdę docenione.
Ostateczny Przewodnik po Aplikacjach do Czystszych iPhone’ów: Moje Najlepsze Wybory
Podjąłem się głębszego zbadania świata aplikacji do czyszczenia iPhone’ów, aby odkryć, które z nich rzeczywiście spełniają obietnicę zwolnienia miejsca i uporządkowania urządzenia. Oto, co odkryłem po przetestowaniu najpopularniejszych opcji:
Najlepszy Wybór: Clever Cleaner – Najlepsza Aplikacja do Czyszczenia iPhone’a
Kluczowe Funkcje:
- Łatwe usuwanie duplikatów i podobnych zdjęć.
- Wykrywanie i usuwanie dużych plików wideo.
- Oszczędzanie miejsca poprzez kompresję zdjęć Live Photos.
- Łatwe czyszczenie nieużywanych zrzutów ekranu.
Płatne Funkcje i Koszty:
Clever Cleaner jest całkowicie darmowy—bez paywalli, reklam ani ukrytych warunków.
Najważniejsze Cechy:
Całkowicie darmowy: Brak reklam, subskrypcji oraz irytujących codziennych ograniczeń.
Ekspresowe skanowanie: Całe galerie zostały przeanalizowane w ciągu zaledwie 3 minut.
Sortowanie AI: Skutecznie rozpoznaje rozmazane zdjęcia i duplikaty.
Ogromne oszczędności miejsca: Zwolnił 32GB mojej biblioteki zdjęć przy minimalnym wysiłku.
Obszary do Poprawy:
Brak zarządzania e-mailami i kontaktami: W przeciwieństwie do niektórych konkurentów, nie czyści e-maili ani kontaktów.
Dokładność AI: Czasami wybierał dziwne ‘najlepsze’ zdjęcia, co wymagało ręcznego przeglądu.
Werdykt:
4.9/5
Jako 100% darmowa aplikacja, Clever Cleaner to prawdziwa rewolucja. Łączy efektywność z prostotą, zdobywając tytuł najlepszej aplikacji do czyszczenia iPhone’ów na rynku.
Dodatkowe Materiały:
- Zobacz Clever Cleaner w akcji na YouTube
- Przegląd recenzji aplikacji do czyszczenia iPhone’a na Insanelymac
- Odwiedź oficjalną stronę Clever Cleaner
- Dowiedz się, jak usunąć zduplikowane zdjęcia na iPhone’ie
- Recenzja aplikacji iOS Cleaner na Macgasm
- Recenzje Clever Cleaner na Reddit
Wicemistrz: Cleaner Kit - Czyszczenie Pamięci z Dodatkowymi Funkcjami
Funkcje Wersji Darmowej:
- Podstawowe czyszczenie plików (przed zadaniami wyświetlane są reklamy).
- Narzędzia do zarządzania kontaktami i kalendarzem.
Najważniejsze Funkcje Wersji Płatnej:
- Nieograniczone czyszczenie plików bez reklam.
- Funkcjonalność kompresji wideo.
- Różnorodne dodatki, jak animacje ładowania i testowanie prędkości internetu.
- Narzędzia zorientowane na prywatność, takie jak ukryte pliki.
- Funkcje bezpieczeństwa web, urządzeń i Wi-Fi.
- Brak reklam.
Ceny: Tygodniowo 5,99 USD, Rocznie 29,99 USD.
Mocne Strony:
Oferuje 7-dniowy darmowy okres próbny do dokładnego przetestowania.
Wyposażony w dodatkowe funkcje wykraczające poza podstawowe czyszczenie pamięci.
Przyjazne użytkownikowi i efektywne sortowanie zdjęć i wideo.
Zapewnia bezpieczeństwo web i Wi-Fi dla większego bezpieczeństwa.
Minimalne przerwy na reklamy w porównaniu do innych aplikacji.
Słabe Strony:
Reklamy w wersji darmowej mogą być nieco czasochłonne.
Niektóre funkcje wymagają manualnego wysiłku, który jest zautomatyzowany w konkurencyjnych aplikacjach.
Werdykt:
4.6/5
Cleaner Kit wyróżnia się dzięki bogatej ofercie funkcji i przemyślanej konstrukcji. Darmowa wersja działa, ale wspiera się reklamami, podczas gdy wersja płatna oferuje premiowe narzędzia, takie jak kompresja wideo i zaawansowane bezpieczeństwo. To wszechstronne narzędzie dla użytkowników iPhone’a, którzy szukają czegoś więcej niż tylko aplikacji do czyszczenia.
Trzecie Miejsce: Cleanup App - Organizator Pamięci Telefonu
Funkcje Wersji Darmowej:
- Czyszczenie ograniczone do 15 zdjęć/wideo jednocześnie.
- Funkcja Sekretna Przestrzeń dostępna po obejrzeniu reklam.
- Ograniczone narzędzia, takie jak czyszczenie e-maili i kompresja wideo.
Funkcje Płatne i Koszty:
- Zaawansowane wykrywanie duplikatów zdjęć.
- Pełny dostęp do zarządzania kontaktami, kompresji wideo i czyszczenia e-maili.
Ceny: Tygodniowo 6,99 USD, Dożywotnio 39,99 USD.
Zalety:
Większość funkcji dostępna bez płatności, umożliwiając zapoznanie się z aplikacją.
Szeroka gama narzędzi do efektywnego czyszczenia.
Prosty interfejs ułatwiający korzystanie.
Wady:
Czasami błędnie oznacza niepodobne zdjęcia/wideo jako ‘duplikaty.’
Tygodniowa subskrypcja jest droższa niż u większości konkurentów.
Werdykt:
4/5
Cleanup App jest przyjaznym dla początkujących narzędziem, bogatym w funkcje. Darmowa wersja jest hojna, ale wymaga tolerowania reklam. Chociaż jest to narzędzie zdolne, okazjonalne nieścisłości w wykrywaniu duplikatów i wygórowana opłata tygodniowa mogą odstraszyć niektórych użytkowników.
Wyróżnienie: Cleaner Guru - Premiumowe Narzędzie do Czyszczenia
Funkcje (Wersja Darmowa):
Niestety Cleaner Guru nie oferuje znaczących funkcji dla darmowych użytkowników.
Wersja Płatna Obejmuje:
- Inteligentne czyszczenie zdjęć i wideo.
- Interfejs czyszczenia oparty na przesunięciach.
- Kompresję wideo i ukrytą przestrzeń na pliki.
- Unikalne narzędzia, takie jak czyszczenie e-maili i niestandardowe animacje przy ładowaniu.
Ceny: Tygodniowo 7,99 USD (Pro) lub Tygodniowo 6,99 USD (Lite).
Korzyści:
Brak reklam i wyskakujących okienek.
Minimalny czas skanowania — bardzo wydajne.
Stylowy, przyjazny interfejs użytkownika.
Dodatkowe narzędzia, takie jak czyszczenie e-maili, znacząco zwiększają wszechstronność.
Wady:
Brak darmowych funkcji do przetestowania przed zakupem.
Plany subskrypcyjne tylko w formie tygodniowych płatności, co ogranicza elastyczność.
Werdykt:
4/5
Cleaner Guru to dopracowana aplikacja z kilkoma innowacyjnymi funkcjami. Jednak model ‘najpierw zapłać’ i sztywne plany subskrypcji mogą zniechęcać użytkowników. Jeśli jesteś gotów zainwestować od razu, to niezawodne i bogate w funkcje rozwiązanie czyszczące.
Ostateczne Wnioski:
Każda z aplikacji ma swoje mocne strony. Clever Cleaner wyróżnia się jako całkowicie darmowa i bardzo skuteczna, czyniąc ją doskonałym wyborem do codziennych potrzeb. Tymczasem zarówno Cleaner Kit, jak i Cleaner Guru odpowiadają użytkownikom, którzy cenią zaawansowane funkcje, takie jak czyszczenie e-maili i narzędzia bezpieczeństwa. W zależności od budżetu i preferencji, znajdziesz tu aplikację do czyszczenia iPhone’a dla każdego!
Szczerze mówiąc, to niesamowite, ile miejsca zajmują duplikaty i losowe zdjęcia, prawda? Też to przeżyłem, przewijając niekończące się serie rozmazanych zdjęć i zrzuty ekranu rzeczy, których nawet nie pamiętam. Na podstawie faktycznego użytkowania, muszę zgodzić się z opiniami na temat Sprytnego Czyściciela—to naprawdę złoto. Jest darmowy, działa szybko i nie zasypuje Cię reklamami ani podstępnymi funkcjami „do kupienia”, jak wiele innych aplikacji na rynku. (Patrzę na was, bezsensowne aplikacje subskrypcyjne.)
To powiedziawszy, jeśli bardziej interesują Cię „wszystko w jednym” aplikacje z dodatkowymi funkcjami, Narzędzia Czyściciela są okej—ale bądźmy szczerzy—dlaczego ktoś miałby płacić prawie 6 dolarów tygodniowo tylko po to, żeby oczyścić zdjęcia? To jest… trochę absurdalne. Jeśli wszystko, czego potrzebujesz, to wydajne czyszczenie zdjęć, Sprytny Czyściciel robi to lepiej i to za darmo. Tak, brakuje mu dodatkowych narzędzi, takich jak oczyszczanie e-maili czy sejfy na ukryte pliki, ale czy naprawdę korzystamy z tych „dodatków” większość czasu? Wątpię.
Ach, i dla tych, którzy wciąż rozważają aplikacje typu Cleaner Guru—po prostu nie. Jasne, wygląda elegancko, ale to od razu płatna zabawa. Osobiście nie zmarnowałbym ani jednego kliknięcia, chyba że jesteś gotowy przepalać dziurę w portfelu co tydzień.
Podsumowanie: Sprytny Czyściciel trzyma się sedna sprawy—duplikaty? Znikają. Zmarnowana przestrzeń? Naprawiona. I w przeciwieństwie do niektórych alternatyw, nie będziesz czuł, że kupujesz drogi subskrypcyjny latte ze Starbucks tylko po to, żeby utrzymać porządek w telefonie. Łatwa wygrana w mojej opinii.
Jeśli toniesz w duplikatach zdjęć i przypadkowych zrzutach ekranu przepisów, których i tak nigdy nie ugotujesz (tylko ja?), Darmowa Aplikacja Sprytnego Czystego jest bez wątpienia najlepszym wyborem. W przeciwieństwie do większości aplikacji, które obiecują pomoc, a potem błyskawicznie zasypują cię subskrypcją szybciej, niż możesz powiedzieć „czyszczenie zdjęć”, ta jest naprawdę darmowa. Bez reklam, bez czekania na „ograniczone skany”, po prostu czysta funkcjonalność.
Próbowałem innych aplikacji, takich jak Zestaw Czystego i Aplikacja Sprzątania, o których wspominali @mikeappsreviewer i @viajeroceleste, ale oto jak jest: albo zasypują cię reklamami, albo wymagają wydania zdecydowanie zbyt dużo pieniędzy na funkcje, które powinny być darmowe. Serio, płacić $5.99 tygodniowo tylko po to, by usuwać duplikaty zdjęć? Szaleństwo. Zwłaszcza gdy Sprytny Czysty robi prawie to samo ZA DARMO. Jasne, nie ma wszystkich dodatkowych bajerów (jak porządkowanie kontaktów czy ukryte skrytki), ale czy naprawdę chcesz, żeby te niepotrzebne funkcje cię obciążały? Wątpliwe.
Jedna rzecz, którą zauważyłem w przypadku Sprytnego Czystego, to jak szybko skanuje twoje zdjęcia. Moja galeria miała prawie 4000 zdjęć (#życiezbieracza) i przeszło przez nie w kilka minut. Znalazła duplikaty, rozmyte zdjęcia, nawet te przypadkowe zrzuty ekranu. A AI? Zaskakująco dokładna, choć musiałem upewnić się co do kilku jej wyborów „najlepszych” zdjęć — jakby nie, AI, zachowuję to artystyczne rozmyte zdjęcie zachodu słońca, dziękuję bardzo.
Jeśli się wahasz i nadal eksplorujesz, może Zestaw Czystego zadziała, jeśli nie masz nic przeciwko płaceniu (i potrzebujesz dodatków, takich jak testy prędkości Wi-Fi… choć po co?). Aplikacja Sprzątania jest używalna, jeśli tolerujesz szalejącą ilość reklam. Ale szczerze, nie mam cierpliwości na te nonsensy.
TL;DR: Po prostu pobierz Sprytny Czysty. Jest darmowy, absurdalnie łatwy i przetnie bałagan jak gorący nóż przez masło. Trzymaj się tego, co działa, bez udziwnień, bez subskrypcji. Zaufaj mi.
Wiesz co, zazwyczaj nie rzucam się na przesadnie popularne aplikacje, ale po wypróbowaniu różnych aplikacji do czyszczenia zdjęć (a jest ich mnóstwo), Bezpłatna Sprytna Aplikacja do Czyszczenia naprawdę ma sens. Dlaczego? Bo jest cholernie DARMOWA. Tak, naprawdę darmowa. Nie mówię o ‘darmowy okres próbny, a potem 5,99 USD tygodniowo’. Nie, brak reklam, brak ukrytych subskrypcji, po prostu proste czyszczenie. W porównaniu do opcji wspomnianych przez @viajeroceleste i @mikeappsreviewer, takich jak Cleaner Kit lub Cleanup App, jest miło nie mieć do czynienia z paywallami czy bombardowaniem reklam. Dodatkowe funkcje Cleaner Kit, jak testy Wi-Fi? Jasne, fajne - ale czy naprawdę tego potrzebujesz podczas usuwania duplikatów? Wydaje się to przesadzone, szczerze mówiąc.
Teraz, co uwielbiałem w Sprytnej Aplikacji do Czyszczenia, to jak absurdalnie szybko wykonuje skanowanie. Miałem zagraconą galerię z niemal 6000 zdjęć (nie oceniaj), a aplikacja super szybko uporządkowała duplikaty, niewyraźne zdjęcia i duże pliki wideo. Co więcej, wyróżnia powtarzające się zrzuty ekranu i przypadkowe zdjęcia w kieszeni, które, umówmy się, nikt z nas nigdy nie wraca usuwać.
To powiedziawszy, aplikacja nie jest idealna. Sztuczna inteligencja czasem zbyt zapalczywie wybiera ‘lepsze’ ujęcie z podobnych zdjęć. Doceniam wysiłek, ale żadna sztuczna inteligencja nie powie mi, który kąt selfie jest lepszy, wiesz? Więc będziesz chciał przejrzeć jej wybory, jeśli jesteś wybredny. Również warto zauważyć, że ta aplikacja nie czyści e-maili/kontaktów, jak niektóre płatne opcje, ale szczerze, nie brakowało mi tej funkcji – to nie na to się zapisywałem.
TL;DR Zalety:
- 100% Darmowa (żadnych ukrytych haczyków, Alleluja!).
- Skanuje ogromne biblioteki w ciągu kilku minut.
- Czyści duplikaty zdjęć, duże filmy i niepotrzebne pliki bez wysiłku.
- Przyjazny użytkownikowi, prosty interfejs.
Wady:
- Czasami błędnie ocenia, które ‘podobne’ zdjęcie zachować.
- Brak dodatkowych funkcji, takich jak czyszczenie e-maili czy ‘tajny sejf’ (ale kogo to obchodzi?).
Jeśli szukasz jeszcze więcej narzędzi, jasne, Cleaner Kit ma bardziej technologiczne dodatki w swojej płatnej wersji, a Cleanup App działa całkiem okay, jeśli możesz tolerować niekończące się reklamy. Ale bądźmy szczerzy – po co płacić lub cierpieć przez wyskakujące okienka, skoro Sprytna Aplikacja do Czyszczenia wykonuje robotę bez problemów? Dla wszystkich przytłoczonych bałaganem w zdjęciach, to oczywisty wybór. Bez sztuczek, bez subskrypcji. Gotowe i zamknięte.